Welkom bij Boek Plaza

Stripverhalen

Stripverhalen

Het stripverhaal is een van de oudste vormen van literatuur en komt tot uiting in een aantal afbeeldingen die samen een mooi verhaal maken. Het moderne stripverhaal ontstond in het midden van de 19e eeuw ter verfraaiing van de kranten die toen een sterke opkomst doormaakten. Na de Tweede Wereldoorlog zien we de Amerikaanse superhelden-cultuur opkomen met veel aandacht voor de verhalen van Superman en Batman.

In Frankrijk, België en Nederland ontstond na de oorlog een uitgebreide cultuur van stripweek- en maandbladen met als uitvloeisel daarvan de stripboeken. In Nederland wordt het stripverhaal vaak nog ervaren als inferieure lectuur. Slechts enkele klassieke stripverhalen zoals Olivier B. Bommel en Asterix hebben een grote culturele waardering gekregen.

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina
 1. Rooie oortjes

  Rooie oortjes

  € 4,95  Nog niet verschenen versie uit 2004

  Meer informatie
 2. Garfield voor verliefden

  Garfield voor verliefden

  € 4,95  Voor iedereen die van Garfield houdt is dit het perfecte cadeau om het hart van je geliefde mee te veroveren. Romantische gedichten, hoogstpersoonlijke horoscopen voor geliefden, geniale ideeën voor verjaardagsgeschenken en galante strips.

  Meer informatie
 3. Tom & Jerry Strips - Deel 5

  Tom & Jerry Strips - Deel 5

  € 4,95  Deel 5 - Appeloorlog, Arme Tom, Bloemen en De les.

  Meer informatie

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina