Welkom bij Boek Plaza

10-12 jaar

Kinderboeken (10 - 12 jaar)

Op deze leeftijd is het enorm belangrijk dat kinderen lezen. Ze kunnen er natuurlijk wat van leren, maar ook serieuze zaken worden beschreven. Behalve educatief is lezen ook gewoon leuk; kinderen beleven er plezier aan.

Vanaf 10 jaar kun je het kind stimuleren om steeds moeilijkere boeken te gaan lezen. Het is dan ideaal als ze elk genre tegenkomen. Zo leert een kind een eigen smaak te ontwikkelen. Pas als ze in de puberteit komen, willen ze echte jongens- of meidenboeken lezen. Dan heb je boeken over beste vriendinnen, terwijl er tot die leeftijdscategorie veel boeken zijn met een klas in de hoofdrol of een groepje vrienden.

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina
 1. Koning Arthur

  Koning Arthur

  € 12,99  De magische legende van Koning Arthur opnieuw verteld
  Al jaren verlangt het Engelse volk naar een koning. Volgens een legende kan er pas iemand gekroond worden wanneer het diegene lukt om een betoverd zwaard uit een enorme steen los te trekken. Veel dappere ridders hebben dit geprobeerd, maar het is tot dan toe nog niemand gelukt. Dan trekt de jonge schildknaap Arthur het zwaard moeiteloos uit de steen. Met hulp van de Tovenaar Merlijn zou Arthur weleens de grootste koning kunnen worden die Engeland ooit heeft gekend.

  Meer informatie

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina