Welkom bij Boek Plaza

4-6 jaar

4-6 jaar

Kinderboeken (4 - 6 jaar)

De wereld en de verbeeldingskracht van de kleuter vergroot aanzienlijk. De belevingswereld is groter dan de leefwereld. De kleuter leest gedetailleerde prenten met een verhaal dat daar doorheen verweven is. De kleuter leert associëren en interpreteren. Zijn taal en woordenschat verrijken aanzienlijk. Woord- en klankspelletjes zijn een uitdaging.

Op deze leeftijd is het soort prentenboek sterk afhankelijk van de ontwikkeling van de kleuter en kan niet opgedrongen worden. Voorlezen is erg belangrijk. Sprookjes zijn een mogelijkheid om het kind te laten loskomen van zichzelf en de fantasie te stimuleren. Voor deze leeftijdscategorie zijn de voorleesdagen bedacht door de Stichting CPNB.

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina
 1. Het grote verhaaltjesboek

  Het grote verhaaltjesboek

  € 18,99  Met zestig verhaaltjes is dit voor jongens en meisjes vanaf drie jaar het perfecte voorleesboek
  Het boek staat vol lieve, gekke en grappige verhaaltjes over allerlei onderwerpen; van Koning Krentenbol tot de drie kleine kleutertjes en van verschillende beroepen tot de seizoenen. Door de handige inhoudsopgave die gerangschikt is op onderwerp is het juiste verhaaltje zo gevonden.

  Meer informatie
 2. Koning Arthur

  Koning Arthur

  € 12,99  De magische legende van Koning Arthur opnieuw verteld
  Al jaren verlangt het Engelse volk naar een koning. Volgens een legende kan er pas iemand gekroond worden wanneer het diegene lukt om een betoverd zwaard uit een enorme steen los te trekken. Veel dappere ridders hebben dit geprobeerd, maar het is tot dan toe nog niemand gelukt. Dan trekt de jonge schildknaap Arthur het zwaard moeiteloos uit de steen. Met hulp van de Tovenaar Merlijn zou Arthur weleens de grootste koning kunnen worden die Engeland ooit heeft gekend.

  Meer informatie

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina