Welkom bij Boek Plaza

Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis doet denken aan oorlogen, zoals de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de Napoleontische oorlogen en de Kruistochten. Dit is een klein stukje geschiedenis uit de indrukwekkende lange lijst met mondiale, militaire geschiedenis.

In de categorie 'Geschiedenis' tref je bij Boek Plaza boeken aan, die de geschiedenis van een specifiek land of een bepaalde stad of streek beschrijven. Gebaseerd op vele studies van chronologische ordening van gebeurtenissen met als doel om meer inzicht in culturen en volken uit het verleden te krijgen. De geschiedenis kan vanuit verschillende invalshoeken worden verteld: vanuit een militair, cultureel, sociaal of economisch perspectief.

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina
 1. Op zoek naar Toetanchamon

  Op zoek naar Toetanchamon

  € 7,95  Zeventig jaar geleden werd het graf van Toetanchamon geopend. De Teleac-serie Op zoek naar Toetanchamon doet deze belangrijke historische gebeurtenis herleven. De auteur, Christopher Frayling, laat de lezer getuige zijn van de daadwerkelijke opening van de graftombe van Toetanchamon.

  Meer informatie
 2. De kalender

  De kalender

  € 4,95  Deze geschiedenis van de kalender gaat terug tot de prehistorie. De eeuwenlange discussie over het vervangen van de Juliaanse door de Gregoriaanse kalender krijgt veel aandacht. De behandeling van de technisch-wiskundige achtergrond van de tijdrekening is beperkt tot de meest noodzakelijke aspecten. Veel uitgebreider wordt ingegaan op de politieke, godsdienstige en culturele achtergrond van de kalenderhervorming.

  Meer informatie
 3. De noordwestelijke doorvaart

  De noordwestelijke doorvaart

  € 7,95  Hoewel dit boek voornamelijk over het vinden van een Noordwestelijke doorvaart gaat, wordt gelukkig ook aandacht geschonken aan de Nederlanders die iets dergelijks ondernamen, zij het dan vooral in de vorm van het zoeken naar een Noordoostelijke doorvaart, t.w. de tocht van Barentsz en de beschrijving van Van der Veer. Alle belangrijke pogingen en tochten worden in dit deel behandeld, waarbij een goed beeld wordt gegeven van het harde zeemansleven en de vele gevaren.

  Meer informatie
 4. Versterckt Zeeland

  Versterckt Zeeland

  € 5,95  Al zo'n tweeduizend jaar is het gebied dat nu de provincie Zeeland vormt, inzet geweest van militaire acties. Of het nu de Romeinen betrof, de Noormannen, rivaliserende ambachtsheren, graven, koningen of keizers, de Zeeuwse stromen en eilanden waren voor hen van groot belang om hun machtspolitiek te verwezenlijken.

  Meer informatie
 5. Verover mij dat land

  Verover mij dat land

  € 6,95  Dit boek beschrijft hoe Lely er telkens in slaagde zijn ideeën te verwezenlijken. Het laat zien hoe zijn rationele, wetenschappelijke aanpak en gedrevenheid anderen inspireerden om op het nieuwe land van de IJsselmeerpolders naar een nieuwe maatschappij te streven. 'Een volk dat leeft, bouwt aan zijn toekomst' staat op het monument op de Afsluitdijk. Als de ongekroonde koning van dat volk gaf Lely tot op de dag van zijn dood leiding aan dat volk. NB. Papieren kaft ontbreekt.

  Meer informatie
 6. Wilhelmina

  Wilhelmina

  € 9,95  Biografie van de Nederlandse koningin (1880-1962) vanaf de Eerste Wereldoorlog tot aan haar dood. Vervolg op: 'Wilhelmina, de jonge koningin'.

  Meer informatie

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina