Welkom bij Boek Plaza

Spanning

Spanning

Spanning

Jaarlijks organiseert de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) in juni 'de Maand van het Spannende Boek', waarin onder andere thrillers, detectives en fantasyboeken centraal staan. Boek Plaza heeft haar collectie spannende boeken ingedeeld in de volgende genres:

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
per pagina
 1. De klauw van de tijger

  De klauw van de tijger

  € 6,95  In Indonesië heeft de islamitische dictator Rahman, alias 'de tijger van Azië', na een militaire coup de macht gegrepen. Onder zijn leiding moet Indonesië een wereldmacht worden en om dat te bereiken voert hij een agressieve, gewelddadig politiek, met name naar het buitenland: Zo ontzegt hij de VS de toegang tot zijn territoriale wateren.

  Meer informatie
 2. Duivels werk

  Duivels werk

  € 5,95  Op het strand van een Schots eiland is de duivel gezien. Een wezen dat half mens, half beest lijkt te zijn, houdt de media en de doodsbange eilandbewoners in zijn greep. De sceptische journalist Joe Oakes is vastbesloten deze onzin te ontmaskeren. Dat deed hij al eens met de gebedsgenezer Malachi Dove, wiens volgelingen op het eiland wonen.

  Meer informatie
 3. Advocaat van de duivel

  Advocaat van de duivel

  € 6,95  Zonder het te weten wordt Mitchell McDeere, briljant rechtenstudent van arme ouders, al geruime tijd in de gaten gehouden. Zodra hij afstudeert, biedt het prestigieuze juristenkantoor Bendini, Lambert & Locke hem niet alleen een zeer aantrekkelijke baan aan, maar het overlaadt de net getrouwde Mitchell ook nog eens met een vorstelijk salaris, een schitterende auto, een prachtig huis met een zeer lage hypotheek en talrijke bonussen.

  Meer informatie
 4. Moederdag

  Moederdag

  € 4,95  Een Amerikaans journalistenechtpaar gaat op zoek naar hun gekidnapte vier maanden oude zoontje.

  Meer informatie
 5. Trauma

  Trauma

  € 5,95  Wanneer een jonge arts op een beroemd instituut onderzoek gaat verrichten naar het stopzetten van het verouderingsproces, komt ze in aanraking met allerlei vreemde en beangstigende zaken.

  Meer informatie
 6. De stervende aarde

  De stervende aarde

  € 4,95  Een bundel van zes samenhangende verhalen uit de zgn. 'Cugel the Clever'-reeks. Tijd van handeling is de zeer verre toekomst, wanneer de wetenschap vergeten is en de oude magie opnieuw op aarde heerst. De mensheid bevindt zich in haar laatste fase; de zon is stervende. Cugel is een soort magiër die tijdens een tocht over deze wereld allerlei picareske avonturen beleeft. De verhalen zijn meer verwant met het sprookje dan met science fiction; desalniettemin worden ze binnen de science fiction wereld algemeen als klassiek beschouwd.

  Meer informatie
 7. Circuswereld

  Circuswereld

  € 6,95  Essef - De Meester brengt een nieuw bezoek aan de fabelachtige wereld met zijn duizenden stadstaatjes.

  Meer informatie
 8. Shon bezeten

  Shon bezeten

  € 5,95  Wie zich in het Woud waagt, riskeert gegrepen en Bezeten te worden door de flonkerende Kinderen des Doods, die 's nachts uit hun gouden paleis zwermen op hun gevleugelde paarden. Ze doden de vermetelen niet - daar zorgen diens familieleden wel voor - want wie eenmaal door de nacht in het Woud wordt overvallen, wordt Anders. Shon haalt zich de woede van zijn wraakzuchtige broer op de hals...in het Woud.

  Meer informatie
 9. Zwaarden en duivelskunst

  Zwaarden en duivelskunst

  € 5,95  Dit boek vormt het eerste deel van een reeks. In dit deel verhaalt hij de ontstaansgeschiedenis van de vriendschap tussen Fafhrd en de Grijze Muizer. De beide helden raken om verschillende redenen van de vertrouwde omgeving waarin zij zijn opgegroeid, vervreemd. Met veel moeite weet Fafhrd zich te ontrukken aan de ijswereld en de magie van de witte vrouwen.

  Meer informatie
 10. In de nadagen

  In de nadagen

  € 4,95  In een wereld, waarin geen kinderen meer worden geboren, vervalt de beschaving en steekt het bijgeloof de kop op.

  Meer informatie
 11. Banshee

  Banshee

  € 6,95  Het mysterie rond de dood van een 8-jarig meisje wordt door de nasporingen van haar vader en zijn vriend ontsluierd.

  Meer informatie
 12. Deirdre

  Deirdre

  € 4,95  Successen en beproevingen van een jonge, wilskrachtige vrouw in een laat-middeleeuwse maatschappij op een verre, maar aardse planeet.

  Meer informatie
 13. Ringen van ijs

  Ringen van ijs

  € 4,95  Een kleine groep mensen probeert de zondvloed te overleven, die veroorzaakt wordt door ijsringen, die rond de aarde zijn gelegd om goedkope zonne-energie te verkrijgen.

  Meer informatie
 14. De crash

  De crash

  € 5,95  Een lid van een antiterroristische eenheid komt erachter dat de FBI na een vliegtuigongeluk vijf jaar geleden allerlei feiten heeft verzwegen.

  Meer informatie
 15. Dreiging uit het schimmenrijk

  Dreiging uit het schimmenrijk

  € 4,95  Een inspecteur van politie die al zijn hele leven wordt achtervolgd door ongelukken met dodelijke afloop in zijn omgeving, ontdekt uiteindelijk wat daarvoor verantwoordelijk is.

  Meer informatie
 16. De dood heeft een geur

  De dood heeft een geur

  € 4,95  Rondom Washington bezwijken ettelijke zwangere vrouwen aan een zich razendsnel verspreidende kanker met een vreemde, kruidige geur; zij blijken allen kort tevoren enige uren zoek geweest te zijn. Een bij het onderzoek betrokken arts raakt verliefd op de jonge atlete Michelle, die wonderlijke hallucinaties heeft en bovendien de onverklaarbare zelfmoord van haar zuster met zich meetorst.

  Meer informatie
 17. Het testament

  Het testament

  € 6,95  Een puissant rijke man heeft vlak voor zijn zelfmoord zijn erfgenamen goeddeels onterfd ten gunste van een geheimgehouden natuurlijke dochter, die door een aan lager wal geraakte advocaat wordt opgespoord in de binnenlanden van Brazilië.

  Meer informatie
 18. Doodsengel

  Doodsengel

  € 5,95  Wanneer politieman Andy Fallon dood wordt gevonden, gaan rechercheur Sam Kovac en zijn ambitieuze partner Nikki Liska op onderzoek uit. Fallon's dood lijkt zelfmoord en het onderzoek is een formaliteit.

  Meer informatie
 19. Delta Force

  Delta Force

  € 5,95  Delta Force is dé elite-eenheid van het Amerikaanse leger. Ze domineren het moderne slagveld, maar hun uiterste geheime missies komen niet in de krant. Geen enkel boek geeft enig inzicht in hun activiteiten - tot nu toe. In dit waargebeurde verhaal neemt een Delta Force-lid van het eerste uur ons mee achter de schermen van geheime militaire acties. Dit is het nooit eerder naar buiten gebrachte relaas van het 1st Special Forces Operationale Detachment-D (Delta Force).

  Meer informatie
 20. Dodentrein

  Dodentrein

  € 4,95  Ergens in Europa vervoert een trein een geheime, illegale lading: zes gepanserde stalen vaten met een dodelijke lading plutonium. Als een onschuldige treinreiziger afschuwelijke brandwonden oploopt doordat een van de vaten beschadigd is, komt de uiterst geheime misdaadorganisatie van de Verenigde Naties, de UNACO, meteen in actie.

  Meer informatie
 21. The Panic of '89

  The Panic of '89

  € 3,95  It's a world where sleep is wasted time, where digital screens are constantly flashing the latest prices and only the quickest lock into the lucrative main chance with a predatory instinct as deadly as the eagle's eye on a silver dollar. It's the whizz-kid world of international high finance where profit and power are the only principles... and with the money market on the brink of a massive collapse, the heat is really on!

  Meer informatie
 22. Versluiering

  Versluiering

  € 3,95  Het hele Franse hof is in rep en roer: kardinaal Mazarin, de eerste minister van het koninkrijk, wil voor het volgende carnaval een groots Italiaans melodrama opvoeren. Maar welk complot gaat er werkelijk schuil achter deze weelderige opvoering?

  Meer informatie
 23. Erken mij

  Erken mij

  € 3,95  Daphne Hoveling, 28 en single, is een halfjaar in therapie geweest bij de veertien jaar oudere psycholoog Etienne Segers voor een burn-out. Als de therapie ten einde loopt nodigt Etienne zijn cliënte uit voor een romantisch weekend in Parijs, de stad waar hij is geboren. Maar de dubieuze idylle wordt al op de eerste avond ruw verstoord.

  Meer informatie
 24. De dief

  De dief

  € 3,95  Als Polly voor het eerst iets steelt, is ze acht jaar. Naarmate ze ouder wordt, blijkt dat ze niet alleen een geboren dief is, maar ook een pathologische leugenaar. Vooral mensen die Polly kwetsen, leren haar kennen als een gevaarlijke tegenstander. Als een man Polly lastigvalt in een vliegtuig naar New York, reageert zij op de enige wijze die ze kent: uit wraak steelt ze zijn koffer. Bij thuiskomst blijkt de koffer echter een enorm geldbedrag te bevatten.

  Meer informatie
 25. Gedumpt

  Gedumpt

  € 3,95  De schrijver gaat op zoek naar de achtergronden van de moord op een jonge huisvrouw in Californië in 1973.

  Meer informatie

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
per pagina