Welkom bij Boek Plaza

Detectives

Detectives

Dit genre bestaat uit verhalen waarin een detective een mysterie of een misdaad (veelal moord) probeert op te lossen. De spanning bestaat voor de lezer uit het speuren naar de identiteit van de dader. Meestal is een detectiveverhaal een 'whodunit': een puzzelverhaal waarbij je kan proberen te raden wie de misdaad gepleegd heeft.

Vaak krijg je als lezer door het verhaal heen kleine aanwijzingen, waarmee je voor de ontknoping kan achterhalen wie de dader is. Als lezer kruip je in de huid van Sherlock Holmes, Miss Marple, Hercule Poirot of Baantjer.

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina
 1. De giftige pen

  De giftige pen

  € 6,95  Als Jerry Burton na een ernstig vliegongeluk uit het ziekenhuis komt, krijgt hij het advies rustig in een dorp te gaan wonen. Maar rustig is het daar allerminst. Binnen de kortste keren is hij bij een moordzaak betrokken. Gelukkig is Miss Marple in de buurt...

  Meer informatie
 2. De vier klokken

  De vier klokken

  € 5,95  Een meisje van een uitzendbureau wordt voor wat tikwerk op een bepaald adres ontboden. Als ze daar aankomt, vindt ze een dode man, een blinde dame en een grote hoeveelheid klokken. Het is het begin van een zaak die zo vreemd en ingewikkeld is, dat de politie er niet uitkomt. Maar pas als er nog een dode valt, besluit men Hercule Poirot om raad te vragen...

  Meer informatie
 3. Nachtwerk

  Nachtwerk

  € 6,95  Een lesbische inspecteur van politie wordt belast met het onderzoek naar de moord op enkele mannen die gemeen hebben dat ze hun vrouwen mishandelden.

  Meer informatie
 4. De strandbutler en andere verhalen

  De strandbutler en andere verhalen

  € 5,95  Twee novellen en negen korte verhalen over min of meer verknipte mensen en hun slachtoffers die meestal zelf ook niet onschuldig zijn.

  Meer informatie
 5. Vreemde opdrachten voor F.J.

  Vreemde opdrachten voor F.J.

  € 5,95  In 1905 is de vindingrijke en avontuurlijke Caroline Jones haar tijd ver vooruit. Ze verandert haar voornaam in Fremont, opent in San Francisco een eigen typebureau en biedt voor tien dollarcent per pagina haar diensten aan. Haar eerste klant, is de jonge, charmante, maar weinig oprechte advocaat Justin Cameron. Er volgen meer klanten.

  Meer informatie
 6. Omnibus

  Omnibus

  € 7,95  Drie whodun'its (uit een lange reeks) met inspecteur Reginald Wexford en zijn 'simpele' trouwe helper inspecteur Michael Burden als hoofdpersoon. Met behulp van degelijk denk- en speurwerk worden ingewikkelde misdaden opgelost.

  Meer informatie
 7. Spider's Web

  Spider's Web

  € 6,95  Clarissa, the wife of a Foreign Office diplomat, is given to daydreaming. 'Supposing I were to come down one morning and find a dead body in the library, what should I do?' she muses. Clarissa has her chance to find out when she discovers a body in the drawing-room of her house in Kent. Desperate to dispose of the body before her husband comes home with an important foreign politician, Clarissa persuades her three house guests to become accessories and accomplices.

  Meer informatie
 8. Tweede vijfling

  Tweede vijfling

  € 7,95  Naast twee volledige detective-romans bevat deze bundel een drietal verhalen waarin de scherpzinnige Belgische detective Hercule Poirot en Miss Marple als speurders optreden. In "Een handvol rogge" weet Miss Marple op vernuftige wijze drie moorden in een familie op te lossen. In "Vijf kleine biggetjes" wijst de detective door alle beschikbare gegevens te combineren en te deduceren uiteindelijk de echte moordenares aan van een zestien jaar eerder gepleegde moord.

  Meer informatie
 9. De versierde bezemsteel

  De versierde bezemsteel

  € 4,95  Een ouderwets, gezellig kinderfeest eindigt dramatisch met een moord. Hercule Poirot stuit op een aantal raadselachtige sterfgevallen en hij tracht alle stukjes van de puzzel op hun plaats te krijgen. Tenslotte slaagt hij erin om de krankzinnige kindermoordenaar te ontmaskeren.

  Meer informatie
 10. Meineed en moord

  Meineed en moord

  € 4,95  De jonge advocaat Maitland, die met zijn scherpe speurzin en idealisme eerder in een proces rond diamantsmokkel de reddende engel was, wordt opnieuw te hulp geroepen, wanneer in een rechtszaak alle documenten zoekraken en de aanklager beklaagde wordt. Samen met zijn beroemde oom en trouwe vrienden lukt het op stoutmoedige wijze de diamantkoning in het nauw te drijven en te ontmaskeren.

  Meer informatie
 11. De geheime tegenstander

  De geheime tegenstander

  € 5,95  Tommy Beresford en Tuppence Cowley zitten beiden zonder werk en besluiten zich per advertentie aan te bieden als avonturiers die bereid zijn om 'alles te doen en overal heen te gaan'. Wanneer een zekere mijnheer Whittington Tuppence benadert met een opdracht, blijkt dat het begin van een angstig avontuur...

  Meer informatie

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina