Welkom bij Boek Plaza

Erotiek & Seksualiteit

Erotiek & Seksualiteit

Van Dale omschrijft 'erotiek' als 'het geheel van de liefdegevoelens'. Het woord 'erotiek' is afgeleid van Eros: de god van de liefde (Griekse mythologie). De beleving en opvatting van 'erotiek' is sterk afhankelijk van het moment in de tijd tot de heersende mode en moraal. In de periode van de lange jurken werd het zicht op een blote enkel opwindend gevonden. De grens tussen erotiek en directe seksualiteit is gebonden aan de persoonlijke opvattingen.

Sigmund Freud was degene die het begrip 'erotiek' als eerste gebruikte als benaming voor seksualiteit. Erotiek kan zich op verschillende manieren uiten: van romantische momenten bij kaarslicht, het aanraken van het lichaam van een ander tot het liefdesspel. Laat je verrassen door ons aanbod tweedehands boeken in de rubriek 'Erotiek & Seksualiteit'.

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina
 1. 203 manieren om een vent te versieren

  203 manieren om een vent te versieren

  € 6,95  Tips voor vrouwen om een plezierige en bevredigende seksuele relatie te onderhouden met hun (mannelijke) partner.

  Meer informatie
 2. Eros gesluierd

  Eros gesluierd

  € 6,95  Verzameling erotische verhalen uit de klassieke Engelse, Franse en Italiaanse literatuur van de 14e tot de 19e eeuw. Van Boccaccio is een fragment uit de Decamerone opgenomen, van Aretino een fragment uit "de gesprekken", een passage uit Fanny Hill van Cleland, een passage uit de memoires van Casanova, een gedeelte uit de memoires van Restif de la Bretonne, een fragment uit "Liefde's misdaden" van De Sade, een passage uit "My secret life" van Walter A. en twee novelles van De Maupassant.

  Meer informatie
 3. Mindere goden

  Mindere goden

  € 7,95  In dit romandebuut dat zeer de aandacht trok, staat de liefde centraal; het onvermogen van twee mensen om elkaar te begrijpen. De a.s. bruid ensceneert b.g. van haar huwelijk het toneelspel 'Midzomernachtsdroom' om met hulp van Shakespeares ideeën aan te tonen wat zij tot dusver in haar verhouding heeft gemist. Dit gebeuren heeft verstrekkende gevolgen.

  Meer informatie

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina