Welkom bij Boek Plaza

Science Fiction & Fantasie

Science Fiction & Fantasieboeken

Het genre Science Fiction & Fantasieboeken kenmerkt zich door het gebruik van fictieve verhalen, verzonnen wezens en imaginaire werelden. Daarnaast spelen magie en andere bovennatuurlijke elementen een belangrijke rol.

Vaak lijken Fantasieboeken zich af te spelen in een onbestemd en mythisch verleden, waarin 'bovennatuurlijke' verschijnselen alledaags lijken (bijv. tovenarij), terwijl het bij Science Fiction veelal gaat om een setting in een al dan niet onbestemd "futuristisch" verschiet, waarin technisch vernuft een belangrijke rol speelt (bijv. ruimtereizen).

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina
 1. Duin

  Duin

  € 7,95  Op een onherbergzame woestijnplaneet voert een oude heersersdynastie een hopeloze strijd tegen jaloerse, geraffineerde tegenstanders, die haar ondergang proberen te bewerkstelligen.

  Meer informatie
 2. Hotel Transylvania

  Hotel Transylvania

  € 5,95  Parijs 1743. Eén naam is op ieders lippen: Le Comte de Saint-Germain, erudiet, elegant en muzikaal. De man is altijd in het zwart en draagt dure kleren en schitterende juwelen. Zijn zwarte haar is licht gepoederd en gekapt naar de laatste mode. Zijn verbazend donkere ogen zijn doordringend en mysterieus - ze bewaken geheimen die hij nooit zal onthullen. De vrouwen van Parijs dromen van hem. Maar de man die ze als minnaar zouden willen, is niet wat ze denken. Le Comte de Saint-Germain is een vampier.

  Meer informatie
 3. De heren van de kosmos

  De heren van de kosmos

  € 4,95  Essef - Kickaha, de arglistige aardbewoner, strijdt op leven of dood met de 50 onsterfelijke stolpgeesten om het bezit van de Schalenwereld...

  Meer informatie
 4. Zwaarden tegen de dood

  Zwaarden tegen de dood

  € 5,95  De fameuze zwaardvechters Fafhrd en de Grijze Muizer doorkruisen de fabelplaneet Remmin. Zij ontmoeten bizarre wezens, gevaarlijke vijanden, mooie meisjes en geheimzinnige machten. Onder hun cynische uiterlijk schuilt een romantische ziel. Tweede in de reeks van zes tot op heden vertaalde "Zwaarden"-bundels van Leiber.

  Meer informatie
 5. De droomsteen

  De droomsteen

  € 4,95  Gebeurtenissen rondom een niet altijd goedaardige elfenprinses die een oud woud beheert en mensen die zich daar wagen, verjaagt of kwaad doet.

  Meer informatie
 6. De drakenruiters

  De drakenruiters

  € 4,95  Eens in de zoveel eeuwen, als de boze ster Coralyne aan de hemel van Aerlith verschijnt, dalen de kille Grondvormen neer uit de ruimte en roven alle mensen die ze kunnen vangen. Enkele indertijd gevangen Grondvormen zijn door een handvol bewoners van Aerlith opgefokt tot een leger van vreeswekkende draken: roestrode Hellevegen, venijnige Blauwe Gruwels, fatale Schrijdende Moordenaars. Dan landen de Grondvormen opnieuw op Aerlith... en vinden daar tegenover zich hun eigen, monsterlijk vervormde afstammelingen, de draken!

  Meer informatie
 7. Ringen van ijs

  Ringen van ijs

  € 4,95  Een kleine groep mensen probeert de zondvloed te overleven, die veroorzaakt wordt door ijsringen, die rond de aarde zijn gelegd om goedkope zonne-energie te verkrijgen.

  Meer informatie
 8. Deirdre

  Deirdre

  € 4,95  Successen en beproevingen van een jonge, wilskrachtige vrouw in een laat-middeleeuwse maatschappij op een verre, maar aardse planeet.

  Meer informatie
 9. Banshee

  Banshee

  € 6,95  Het mysterie rond de dood van een 8-jarig meisje wordt door de nasporingen van haar vader en zijn vriend ontsluierd.

  Meer informatie
 10. In de nadagen

  In de nadagen

  € 4,95  In een wereld, waarin geen kinderen meer worden geboren, vervalt de beschaving en steekt het bijgeloof de kop op.

  Meer informatie
 11. Zwaarden en duivelskunst

  Zwaarden en duivelskunst

  € 5,95  Dit boek vormt het eerste deel van een reeks. In dit deel verhaalt hij de ontstaansgeschiedenis van de vriendschap tussen Fafhrd en de Grijze Muizer. De beide helden raken om verschillende redenen van de vertrouwde omgeving waarin zij zijn opgegroeid, vervreemd. Met veel moeite weet Fafhrd zich te ontrukken aan de ijswereld en de magie van de witte vrouwen.

  Meer informatie
 12. Shon bezeten

  Shon bezeten

  € 5,95  Wie zich in het Woud waagt, riskeert gegrepen en Bezeten te worden door de flonkerende Kinderen des Doods, die 's nachts uit hun gouden paleis zwermen op hun gevleugelde paarden. Ze doden de vermetelen niet - daar zorgen diens familieleden wel voor - want wie eenmaal door de nacht in het Woud wordt overvallen, wordt Anders. Shon haalt zich de woede van zijn wraakzuchtige broer op de hals...in het Woud.

  Meer informatie
 13. Circuswereld

  Circuswereld

  € 6,95  Essef - De Meester brengt een nieuw bezoek aan de fabelachtige wereld met zijn duizenden stadstaatjes.

  Meer informatie
 14. De stervende aarde

  De stervende aarde

  € 4,95  Een bundel van zes samenhangende verhalen uit de zgn. 'Cugel the Clever'-reeks. Tijd van handeling is de zeer verre toekomst, wanneer de wetenschap vergeten is en de oude magie opnieuw op aarde heerst. De mensheid bevindt zich in haar laatste fase; de zon is stervende. Cugel is een soort magiër die tijdens een tocht over deze wereld allerlei picareske avonturen beleeft. De verhalen zijn meer verwant met het sprookje dan met science fiction; desalniettemin worden ze binnen de science fiction wereld algemeen als klassiek beschouwd.

  Meer informatie
 15. Duin messias

  Duin messias

  € 5,95  In het vervolg op het meesterlijke 'Duin' neemt de auteur zijn publiek mee naar het hof van de tot keizer gekroonde Paul Atreides. Er zijn duistere machten aanwezig, die het op het leven van de goddelijke heerser gemunt hebben. Uiteindelijk weten zij inderdaad zijn ondergang te bewerkstelligen. Maar de hoop voor het voortduren van de dynastie wordt werkelijkheid in de geboorte van een zoon.

  Meer informatie
 16. De elektrische krokodil

  De elektrische krokodil

  € 3,49  Achter de schermen van het coördinerend wetenschappelijk bureau van de EEG met zijn enorme centrale computer blijkt een machtsconcentratie te bestaan waartegen oppositie ontstaat.

  Meer informatie

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina