Welkom bij Boek Plaza

Psychologie

Psychologie

In de categorie ‘Psychologie’ zijn tweedehands boeken opgenomen die gaan over het innerlijke leven (kennen, voelen en streven) en over het gedrag van mensen. De psychologie wil kennis inwinnen over het doen en laten van mensen, zowel in alledaagse omgeving als onder bijzondere omstandigheden. Door het gedrag van mensen in deze situaties te beschrijven en te begrijpen, willen psychologen ook gedrag in toekomstige situaties gaan voorspellen.

In de psychologie komen we tal van persoonlijke waarden tegen. Dit zijn idealen en motieven die mensen nastreven. Voorbeelden hiervan zijn onafhankelijkheid, kennis, stabiliteit, integriteit, spontaniteit en liefde.

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina
 1. Emotionele intelligentie

  Emotionele intelligentie

  € 6,95  We weten eigenlijk allemaal wel dat een hoge IQ geen garantie is voor succes en geluk, maar tot nog toe konden psychologen en gedragsonderzoekers niet vertellen wat daar dan wel voor nodig is. Daniel Goleman beschrijft het nieuwste onderzoek hiernaar en komt tot verbazingwekkende conclusies over de rol van rationaliteit en emotie in ons leven.

  Meer informatie
 2. Psychologie en sociologie

  Psychologie en sociologie

  € 9,95  Inleiding in psychologische, sociaal-psychologische en sociologische begrippen en werkterreinen. Leerboek op HBO-niveau.

  Meer informatie
 3. De 10 geboden voor vrouwen

  De 10 geboden voor vrouwen

  € 5,95  Te vaak worden vrouwen nog beschouwd als het inschikkelijke geslacht: altijd vriendelijk, bescheiden en vooral opofferend. Niet alleen mannen denken zo, ook veel vrouwen lopen, soms onbewust, met deze gedachte rond. De 'geboden' die in dit boekje zijn verzameld, kunnen het zelfbeeld van vrouwen veranderen door een gevoel van eigenwaarde en zelfrespect te ontwikkelen.

  Meer informatie
 4. Bewustzijn

  Bewustzijn

  € 7,95  Persoonlijke visie van een psychiater op het bewustzijn in zeer ruime betekenis.

  Meer informatie

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina