Welkom bij Boek Plaza

Sociologie

Sociologie

‘Sociologie’ bestudeert het dagelijkse leven van mensen en het functioneren van mensen in hun omgeving. Ze kijken naar sociale relaties, gezinsstructuren, wetten, normen en waarden, rolpatronen en culturele verbanden.

Sociologen zijn geïnteresseerd in hoe samenlevingen ontstaan, hoe ze voortbestaan en hoe ze veranderen. In de sociologie worden samenlevingen gezien als netwerken van 'relaties' en gemeenschappelijke 'ideeën', net zoiets als de social media van Facebook en Twitter. Ook hierbij draait het om de mens in zijn relatie tot anderen.

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina
 1. Ilse, 18, stewardess

  Ilse, 18, stewardess

  € 4,95  Tijdens een vakantie wordt Ilse verliefd op een steward en besluit zelf stewardess te worden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Meer informatie
 2. De hardste schreeuw

  De hardste schreeuw

  € 4,95  Het tweede deel van de trilogie Fear Park, die zelf weer deel uitmaakt van de serie Fear Street. Het verhaalt de strijd tussen een pretparkeigenaar en een oude familie die aanspraak maakt op de plaats waar het pretpark is gevestigd. Onder leiding van Robin Fear vinden allerlei ongelukken plaats. Zo overlijdt de vriend van Deirdre, de dochter van de eigenaar, na een ongeluk met het reuzenrad en verdwijnt een oppasser in de leeuwenkuil.

  Meer informatie
 3. De eerste schreeuw

  De eerste schreeuw

  € 4,95  Er waart een oude vloek door Fear Street... Een gruwelijke vloek die al talloze doden heeft geëist... Wanneer de vader van Dierdre Bradley een pretpark in Fear Street opent, beseft hij niet wat de verschrikkelijke gevolgen ervan zullen zijn. Hij weet niet dat er iemand is die er alles aan zal doen om hem dwars te zitten.

  Meer informatie
 4. LYC-DROP

  LYC-DROP

  € 3,95  Raoul overkomen vreemde dingen als hij 's avonds laat naar huis fietst. Vanaf ca. 10 jaar.

  Meer informatie
 5. De getuige

  De getuige

  € 4,95  Niemand gelooft Audrey wanneer ze zegt dat ze in het ziekenhuis is aangevallen door iemand met kwaad in de zin.

  Meer informatie
 6. Spiegel je gezicht

  Spiegel je gezicht

  € 4,95  Het verhaal beschrijft één dag uit het leven van de 18-jarige Indiaan Tall Horse en zijn grootouders. Tall Horse staat op het punt het reservaat, waar hij in armoede met zijn grootouders heeft geleefd, te verlaten. Hij wil een toekomst opbouwen, iets presteren. Voor zijn grootouders betekent hij alles, hij is hun leven. Zijn vertrek houdt in wezen hun dood in.

  Meer informatie
 7. Een tien voor tekenen

  Een tien voor tekenen

  € 4,95  Elf korte verhalen over de negenjarige Luuk. Hij tekent schitterend, speelt heel mooi blokfluit, maar koopt ook gestolen spullen van een klasgenoot.

  Meer informatie
 8. Majesteit, Uw ontbijt

  Majesteit, Uw ontbijt

  € 4,95  Koning Donald is de enige die gelooft dat zijn geliefde Rosemonde nog leeft. Ergens. En hij wacht op haar terugkeer. Eens. En tijdens het wachten vertelt hij verhalen. Over een dansende dwerg, een verliefde zanger, heksen en nog veel meer. Want verhalen doden de vijandelijke tijd.

  Meer informatie
 9. Lein de Liefde

  Lein de Liefde

  € 4,95  De 13-jarige Lein wordt na de vakantie in een andere klas geplaatst. Ze voelt zich eenzaam, totdat ze in contact komt met popzangeres Anna.

  Meer informatie
 10. Griezelige beesten

  Griezelige beesten

  € 4,95  Katten, honden, kikkers, kraaien, spinnen, vleermuizen. Gewone dieren zul je zeggen. Wacht maar tot je leest wat de leden van het GG erover te vertellen hebben. Dan wordt het pas echt griezellig...!

  Meer informatie
 11. Griezelige tijden

  Griezelige tijden

  € 4,95  De GG-leden zijn ondanks hun jeugdige uiterlijk helemaal niet zo jong meer. Dat kan omdat ze 'meester van de tijd' zijn. Eigenlijk is elk lid een levende tijdmachine, een goochelaar met de tijd. Dat merk je vanzelf aan de verhalen in dit boek. Geniet en huiver! En... vergeet de tijd niet als je leest.

  Meer informatie
 12. Het team

  Het team

  € 5,95  Een waanzinnige wedstrijd wordt uitgeschreven. Wie wordt de jongste klimmer ooit op de top van de Mount Everest? Een levensgevaarlijke en loodzware expeditie begint.

  Meer informatie
 13. De jongen die varkens schopte

  De jongen die varkens schopte

  € 4,95  Hij mag er dan wel uitzien als een gewone jongen van dertien, maar dat is hij beslist niet: hij is door-en-door slecht, in-en-in gemeen, heeft aan iedereen een hekel en doet niets liever dan varkens schoppen. Daarbij wil hij zo veel ongelukken en puinhopen veroorzaken als maar mogelijk is.

  Meer informatie
 14. De schillen van de ui

  De schillen van de ui

  € 5,95  Zijn mannen agressiever dan vrouwen? Is er zoiets als vrouwelijke seksualiteit? Hebben kinderen vaders nodig? Willen vrouwen wel minister-president worden? Zoeken mannen seks en vrouwen liefde? Wat zijn de verschillen tussen vrouwen en mannen, en hoe ontstaan ze?

  Meer informatie
 15. De mislukte moordenaar ofwel De Kinderredder

  De mislukte moordenaar ofwel De Kinderredder

  € 4,95  Nadat zijn moeder hem in een huisje van golfplaten heeft achtergelaten, sluit Jorge zich aan bij een bende kinderen die op straat leeft. Hij doet van alles om aan de kost te komen, zoals zakkenrollen en autoruiten wassen bij stoplichten. Dan vraagt een man hem te helpen iemand uit de weg te ruimen.

  Meer informatie
 16. Het spookt in Fear Street

  Het spookt in Fear Street

  € 3,95  Scott en Glen hebben een leuk klein wateraapje. Maar dit soort aapjes heeft veel water nodig en daarom besluiten Scott en Glen het aapje water uit het meer van Fear Street te geven. Dat hadden ze beter niet kunnen doen.

  Meer informatie

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
per pagina