Welkom bij Boek Plaza

2e Hands - Jeugd & Kind

Tweedehands boeken: Jeugd- en Kinderboeken

Bij Boek Plaza zijn leuke en leerzame boeken voor en over jonge en oudere kinderen aanwezig. Onder '2e hands jeugd- en kinderboeken' vind je de volgende soort tweedehands boeken:

 • Jeugdboeken
 • Kinderboeken
 • Opvoeding kinderen
 • Schoolboeken

Onder jeugdboeken verstaan wij (lees)boeken voor kinderen vanaf 13 jaar. Kinderboeken daarentegen voor kinderen tot 12 jaar. Educatieve boeken gaan over de ontwikkeling die kinderen doormaken (opvoeding kinderen). Tenslotte vind je in de categorie 2e hands jeugd- en kinderboeken leerboeken die gebruikt worden door scholen en andere instellingen (schoolboeken).

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
Pagina:
 1. 1
 2. 2
per pagina
 1. Een moeder voor altijd

  Een moeder voor altijd

  € 4,95  Deze verhalenbundel belicht op lichtvoetige wijze alle aspecten van moederschap. Openhartig, warm, maar vooral herkenbaar.

  Meer informatie
 2. Een tijdje later

  Een tijdje later

  € 4,95  Zes verhalen over drie jongens en drie meisjes die, ieder op een andere manier, vreemde avonturen beleven in een schuurtje.

  Meer informatie
 3. Annie

  Annie

  € 4,95  Annie, die in 1933 als baby bij een afschuwelijk weeshuis werd achtergelaten, loopt weg als zij 11 jaar is. Na veel omzwervingen wordt zij tenslotte geadopteerd door de rijkste man van Amerika. NB. Papieren kaft van slechte kwaliteit.

  Meer informatie
 4. De nacht van de heksenketelkandij

  De nacht van de heksenketelkandij

  € 4,95  Serge vindt het niet leuk dat zijn ouders twee pleegkinderen in huis nemen. Ze maken de hele vakantie ruzie, tot er een geheimzinnige brief komt.

  Meer informatie
 5. De wenslijst

  De wenslijst

  € 4,95  Twee jonge criminelen worden speelbal in een machtsstrijd tussen Petrus in de hemel en Lucifer in de hel.

  Meer informatie
 6. Kom je ook?

  Kom je ook?

  € 5,95  Het organiseren van een kinderpartijtje mag tegenwoordig zonder overdrijven worden gezien als een uitdaging; de creativiteit van ouders wordt danig op de proef gesteld. Dit boek geeft aanwijzingen voor het organiseren van kinderfeestjes, ingedeeld in drie leeftijdscategorieën.

  Meer informatie
 7. Een dood vogeltje

  Een dood vogeltje

  € 4,95  Tijdens de vakantie op Texel helpt de 10-jarige Frederik een vrouw het verdriet over haar doodgeboren baby te vergeten.

  Meer informatie
 8. Fausto Koppie

  Fausto Koppie

  € 4,95  Stijn houdt van fietsen. Hij droomt van een racefiets, maar die zij duur. Stijn sluit vriendschap met een fietsenmaker in de buurt; ze praten veel over wielrenners en speciaal over Fausto Coppi. In de winkel ontdekt Stijn een absoluut te gekke wereldfiets; Fausto Koppie staat erop. Er is iets merkwaardigs met die fiets, en ook met meneer Roeleveld, de fietsenmaker...

  Meer informatie
 9. De huiveringwekkende mythe van Perseus

  De huiveringwekkende mythe van Perseus

  € 4,95  Bewerking van het verhaal van Perseus, zoon van Zeus, die ontkwam aan de dood en aan duizend gevaren.

  Meer informatie
 10. De gemaskerde wreker

  De gemaskerde wreker

  € 4,95  De tienjarige Dani is niet de mooiste jongen van de school. En dat laten niet alleen zijn klasgenoten, maar ook de meester op zijn eigen manier weten. Na een flinke vechtpartij wordt er veel opgelost.

  Meer informatie
 11. Bombaaj!

  Bombaaj!

  € 3,95  Serafin en zijn hond Bombaaj gaan op zoek naar de vader van Ana. Vanaf ca. 9 jaar.

  Meer informatie
 12. Kip en Pim 2

  Kip en Pim 2

  € 2,95  In dit boekje over Kip en Pim, elkaars aller-állerbeste vriendjes, staan drie verhaaltjes: Een kippenmuts, Ridder te paard en Veters knopen.

  Meer informatie
 13. Walvissen en dolfijnen

  Walvissen en dolfijnen

  € 7,95  Walvissen en dolfijnen zijn onze meest nauwe verwanten in de onderwaterwereld. Dit mooie boek geeft je een verbazende kijk op de opwindende levens van deze mysterieuze zoogdieren. Leer hoe je het verschil kunt zien tussen walvissen en dolfijnen. Ontdek wat walvissen en dolfijnen eten, waarom sommige soorten gezamenlijk eten en waarom veel van de grootste walvissen water zeven om voedsel binnen te krijgen.

  Meer informatie
 14. Wat is ruimte?

  Wat is ruimte?

  € 9,95  Door middel van tekst en veel gekleurde tekeningen wordt antwoord gegeven op de vraag wat ruimte nu eigenlijk is. Vanaf ca. 10 jaar.

  Meer informatie
 15. Wat rijmt er op puree?

  Wat rijmt er op puree?

  € 4,95  Cal(vin) is een kwartiertje geboren na zijn broer Gus(taf); ze zijn net twee druppels water. Hun rapband heet daarom ook Twice. In de herfstvakantie organiseren ze met de hele klas een protestactie tegen de vreselijke invaljuf. Ze krijgen straf van school en ook nog eens huisarrest waardoor ze niet mogen optreden op het concert van hun grote idool. Ze doen van alles om onder het huisarrest uit te komen, maar dat valt niet mee...

  Meer informatie
 16. Nooit te vroeg om op te voeden!

  Nooit te vroeg om op te voeden!

  € 6,95  Nooit te vroeg om op te voeden! gaat over de schaduwzijde van de opvoeding van kinderen. Kinderen staan in het centrum van de maatschappelijke discussie. Het lijkt wel of we allemaal de waarde en het belang van kinderen hebben herontdekt.

  Meer informatie
 17. Paddington in de tuin

  Paddington in de tuin

  € 5,95  Een van de leukste dingen van het wonen bij familie Brown vindt Beertje Paddington de prachtige tuin. Maar een tuin moet je onderhouden en Paddington helpt graag een pootje. Maar echte groene 'pootjes' heeft hij natuurlijk niet...

  Meer informatie
 18. Baby's Room

  Baby's Room

  € 5,95  Preparing a nursery may be a parents most joyful and meaningful decorating project ever. Filled with visions of the newborn swathed in soft blankets and tucked in a crib with a rocker at the ready, its easy to feel excited-and to be completely overwhelmed.

  Meer informatie
 19. Houden beren echt van honing?

  Houden beren echt van honing?

  € 4,95  Michiel heeft een teddybeer die hem vaak helpt op moeilijke momenten. Als hij te oud wordt om met een beer te spelen, gaat hij op zoek naar een andere fijne vriend.

  Meer informatie
 20. Het Meidenboek

  Het Meidenboek

  € 5,95  Een voorlichtingsboek voor meisjes, waarin niet alleen sex aan de orde komt, maar ook onderwerpen als: moeilijkheden thuis, vriendinnen en vrienden, lesbisch zijn, vrije tijd, uiterlijk, wat wil je worden en hoe het vroeger was. Elk onderwerp wordt besproken via een dagboekfragment, een interview met 5 meisjes, een serie foto's of een getekende strip, een stuk vervolgverhaal en feiten die hierbij van belang zijn.

  Meer informatie
 21. Een vader voor altijd

  Een vader voor altijd

  € 4,95  Deze verhalenbundel belicht op lichtvoetige wijze alle aspecten van het vaderschap. Openhartig, warm, maar vooral herkenbaar.

  Meer informatie
 22. Jorrie en Snorrie

  Jorrie en Snorrie

  € 3,95  Conducteur Snorrie en meisje Jorrie verrichten allerlei dappere daden.

  Meer informatie
 23. Kinderen ontvoerd

  Kinderen ontvoerd

  € 4,95  Gisterochtend werden rond tien uur twee kinderen ontvoerd. Het betreft twee leerlingen van de Klimopschool: de achtjarige Jeroen Sommer en zijn zesjarige zusje Sarah. Tijdens het speelkwartier werden de kinderen door een tot nu toe onbekende man meegenomen. Voor zover bekend is er nog geen verzoek om losgeld binnengekomen.

  Meer informatie
 24. Eiber!

  Eiber!

  € 4,95  De kikkerkinderen weten heel goed dat ze moeten uitkijken voor de ooievaar. Op een dag gaat er toch iets fout. Vanaf ca. 10 jaar.

  Meer informatie
 25. Eerste hulp voor jonge moeders

  Eerste hulp voor jonge moeders

  € 4,95  Jonge moeders zijn natuurlijk ontzettend blij met hun kleintje. Ondertussen zitten ze ook met vragen waar ze niet direct een antwoord op hebben. Die antwoorden vinden de jonge moeders in dit boekje. Eerste hulp voor jonge moeders is een informatieve, leerzame en vrolijke vraagbaak. Erg leuk om te krijgen en om cadeau te doen.

  Meer informatie

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
Pagina:
 1. 1
 2. 2
per pagina