Welkom bij Boek Plaza

2e Hands - Literatuur

Tweedehands boeken: Literatuur

De ruimste definitie van 'Literatuur' is de verzameling van alle teksten, zowel in geschreven als mondelinge vorm. Gedichten en poëzie, toneel- en filmteksten, prozateksten die geheel of gedeeltelijk zijn verzonnen en proza dat waargebeurde verschijnselen en personen beschrijft kunnen literaire kenmerken bezitten.

In de categorie '2e hands Literatuur' vind je de volgende soorten tweedehands boeken:

 • Autobiografieën
 • Geschiedenis
 • Poëzie
 • Romans
 • Taal & Letteren

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
per pagina
 1. Uitvluchten

  Uitvluchten

  € 4,95  Op de vlucht voor de Duitse invasie krijgt een elitair Parijs gezelschap onderdak op een afgelegen boerderij, waar de leefomstandigheden wel erg primitief zijn.

  Meer informatie
 2. Zomer hitte

  Zomer hitte

  € 4,95  Op een waddeneiland ontmoet een fotograaf op het naaktstrand een jonge vrouw; hij raakt door haar, en haar veel oudere vriend, gefascineerd en stuit zo op een levensgevaarlijk complot.

  Meer informatie
 3. Duel

  Duel

  € 4,95  Een museumdirecteur wordt door de verdwijning van een topstuk van dertig miljoen euro ernstig op de proef gesteld.

  Meer informatie
 4. Een tafel vol vlinders

  Een tafel vol vlinders

  € 4,95  En Bram was zijn zoon. Juist omdat hij het niet was - van je eigen zoon zou je verplicht zijn te houden, waardoor je altijd moest twijfelen of je het wel echt deed; van Bram hield hij omdat het Bram was.

  Meer informatie
 5. De duivelskolk

  De duivelskolk

  € 4,95  Jasper en Hiltje werken in 1855 in een fabriek; samen proberen zij het geheimzinnige verleden van Jaspers opa te achterhalen. Vanaf ca. 11 jaar.

  Meer informatie
 6. De kraai

  De kraai

  € 5,95  Lezer! Ik ben makelaar in koffie, en woon op de Lauriergracht, no. 37. Het was nooit mijn streven om koffie te verkopen, maar het leven heeft het zo bepaald.

  Meer informatie
 7. De grote wereld

  De grote wereld

  € 5,95  'De grote wereld' vertelt de geschiedenis van Lemmy en Rosa, twee kleine mensen. Wanneer de lilliputterstad waarmee zij als bezienswaardigheid rondtrekken aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog door de nazi's wordt gesloten, zien de geliefden zich gedwongen hun verhouding tot de wereld opnieuw te bepalen.

  Meer informatie
 8. Man van mijn dromen

  Man van mijn dromen

  € 4,95  Ik zal je vertellen hoe het zit: mijn naam is Abbie McPhereson, en ik heb genoeg van mannen die verliefd op me zijn, me aanbidden, niet zonder mij kunnen leven - totdat de inhoud van 6 blikjes bier door hun aderen vloeit en ze zeggen: 'Abbie wie?' Dat is de reden waarom ik heb besloten me nooit meer in te laten met iemand die drank verkiest boven de liefde. Ik ben een vrije vrouw en ik voel me goed!

  Meer informatie
 9. Verover mij dat land

  Verover mij dat land

  € 6,95  Dit boek beschrijft hoe Lely er telkens in slaagde zijn ideeën te verwezenlijken. Het laat zien hoe zijn rationele, wetenschappelijke aanpak en gedrevenheid anderen inspireerden om op het nieuwe land van de IJsselmeerpolders naar een nieuwe maatschappij te streven. 'Een volk dat leeft, bouwt aan zijn toekomst' staat op het monument op de Afsluitdijk. Als de ongekroonde koning van dat volk gaf Lely tot op de dag van zijn dood leiding aan dat volk. NB. Papieren kaft ontbreekt.

  Meer informatie
 10. Soms mis je me nooit

  Soms mis je me nooit

  € 5,95  Een jongeman en een jonge vrouw lijken niets gemeen te hebben, maar hun levens krijgen allengs meer raakvlakken.

  Meer informatie
 11. Daten zonder verdoving

  Daten zonder verdoving

  € 4,95  Hannah O'Dowd: coupeuse, 29 jaar, single, maar wel vast bezig met haar trouwjurk, want als je de Jurk eenmaal hebt, komt de Man vanzelf, heeft ze gehoord. Niet dus!

  Meer informatie
 12. De verborgen geschiedenis

  De verborgen geschiedenis

  € 6,95  Vier jongens en een meisje vormen een exclusief groepje studenten klassiek Grieks aan een Amerikaans college waar hun experimenten met oude Griekse riten leiden tot twee moorden.

  Meer informatie
 13. De erfenis

  De erfenis

  € 3,95  Het Boekenweekgeschenk 1999 vertelt het verhaal van Max en zijn fascinatie voor Lotte Inden, de beroemde schrijfster die hem heeft ingehuurd om haar bibliotheek en haar persoonlijke documenten te ordenen. Zij bereidt hem langzaam erop voor dat zijn handen de hare moeten vervangen als ze zelf niet meer kan schrijven vanwege haar ziekte.

  Meer informatie
 14. Versterckt Zeeland

  Versterckt Zeeland

  € 5,95  Al zo'n tweeduizend jaar is het gebied dat nu de provincie Zeeland vormt, inzet geweest van militaire acties. Of het nu de Romeinen betrof, de Noormannen, rivaliserende ambachtsheren, graven, koningen of keizers, de Zeeuwse stromen en eilanden waren voor hen van groot belang om hun machtspolitiek te verwezenlijken.

  Meer informatie
 15. Weduwe voor een jaar

  Weduwe voor een jaar

  € 7,95  Weduwe voor een jaar vertelt in drie delen het levensverhaal van Ruth Cole. Op vierjarige leeftijd wordt ze verlaten door haar moeder, die een affaire is begonnen met een zestienjarige jongen. Op haar zesendertigste is Ruth een gerenommeerd auteur, maar ook een boze, impulsieve, ongetrouwde vrouw. Weer vijf jaar later is Ruth weduwe en moeder. En ze wordt voor het eerst verliefd.

  Meer informatie
 16. Vergeef me

  Vergeef me

  € 7,95  Dominick Birdsey's hele leven is overschaduwd geweest door woede en angst, door zijn paranoïde schizofrene tweelingbroer van wie hij zielsveel houdt en tegen wie hij tegelijkertijd wrok koestert ' en door het verleden dat ze deelden met hun adoptief vader Ray, een ex-marineman (de 1 meter 68 lange slapende gigant die door de week boven lag te maffen en 's nachts onderzeeërs bouwde) en hun immer lijdzame moeder Concettina, een timide vrouw met een hazenlip waardoor ze zich schuchter en ongemakkelijk voelde.

  Meer informatie
 17. Daddy

  Daddy

  € 6,95  In 1942 meet een 11-jarige jongen zijn vernuft met de Gestapo, die een klopjacht op hem opent omdat hij als enige overlevende van een bankiersfamilie de geheime bankrekeningen van een verdwenen fortuin kent.

  Meer informatie
 18. In retraite

  In retraite

  € 6,95  Catherine Richards (Cathy) is een krachtige therapeute met goeroeachtige trekken. Zij heeft een tiendaagse therapie In retraite ontwikkeld, waar mensen uit alle hoeken van Europa op afkomen, mensen die in staat zijn haar gigantische gage te betalen. Wij ontmoeten haar en haar internationale clientèle vlak voordat een nieuwe retraite van start gaat. Door Catherines interventies groeit er in tien dagen een hechte groep die aan elke deelnemer de veiligheid biedt om een catharsis door te maken.

  Meer informatie
 19. De vijfde man

  De vijfde man

  € 4,95  Een 17 jarig meisje wordt tijdens de Eerste Wereldoorlog lid van een communistische cel in Berlijn. Dat is het begin van een leven als geheimagente, een legendarische figuur op wie tientallen jaren fel gejaagd wordt. De Britse contra-spionage ontdekt dat een onbekende infiltrant in eigen gelederen haar voornaamste inlichtingenbron moet zijn. Degene die met het onderzoek belast is, schakelt een vrouw in om een vrouw -inmiddels grootmoeder- te vangen.

  Meer informatie
 20. Konvooi in gevaar

  Konvooi in gevaar

  € 4,95  Een konvooi met zeer kostbaar en omvangrijk boormateriaal komt in de problemen als in het Midden-Afrikaanse land van handeling een bloedige burgeroorlog uitbreekt.

  Meer informatie
 21. De belegerde baai

  De belegerde baai

  € 4,95  LeCat en Winter, twee bikkelharde huurlingen wier loyaliteit altijd bij de hoogstbiedende ligt, worden door de fanatieke leider van de Arabische wereld, sjeik Gamal Tafak, ingezet om een terroristisch huzarenstuk uit te voeren. De twee moeten op volle zee een mammoettanker kapen, er een atoomwapen plaatsen en koers zetten naar de baai van San Francisco.

  Meer informatie
 22. Mary George van Allnorthover

  Mary George van Allnorthover

  € 6,95  George is een buitengewoon sfeervol en intiem portret van een meisje van zeventien dat langzamerhand de geheimen van de volwassen wereld ontsluiert en haar eerste, intense liefde beleeft.

  Meer informatie
 23. Fatale lading

  Fatale lading

  € 4,95  In maart 1945 loopt een Engels vrachtschip op een mijn. Er zijn slechts ij overlevenden, onder wie de ik-figuur. Een paar maanden later blijken echter de kapitein en enkele bemanningsleden ook nog in leven te zijn. Ruim een jaar later blijkt zelfs het schip nog te bestaan.

  Meer informatie
 24. Koud licht (groot letter)

  Koud licht (groot letter)

  € 7,95  Inspecteur Charlie Resnick van het politiebureau in Nottingham zoekt uit waar een onlangs bedreigde en nu spoorloos verdwenen medewerkster van een woningbureau gebleven is. Ze is kerstnacht niet thuis gekomen van een feestje. Haar vriendin en haar ouders vrezen het ergste...

  Meer informatie
 25. Dooi

  Dooi

  € 4,95  In Dooi verplaatsen we ons in het hoofd en het eenzame leven van een klassiek zangeres, die - op kerstavond onderweg - ten gevolge van sneeuwbuien strandt in een sfeerloos hotel langs de snelweg. Haar eenzaamheid brengt haar terug bij haar enige manier van expressie: het zingen. Voor de stof van deze novelle maakte Japin dankbaar gebruik van de tijd dat hij figureerde bij de Nederlandse Opera.

  Meer informatie

Lijst  Foto-tabel 

Oplopend
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
per pagina